Bejelentkezés

Történet

2013
Számos új projektet indítottunk útjára. Vállalati felelősségvállalás álla a középpontjában a vajdasági-magyar együttműködési projektnek, amelynek során forprofit és nonprofit szférát közös társadalmi feladatokra motiváljuk. Elindítjuk Talentum Tini Tanoda programunkat, amelynek középpontjában a hátrányos helyzetű. fiatalok életre nevelése, kompetencia fejlesztése és társadalmi életbe való bekapcsolása áll. Munkaerő-piaci szolgáltatások (mint pályaorientáció, gyakornoki és gyakorlati hely közvetítés) nyújtására készülünk fel minőségbiztosítási rendszer bevezetésével.

2012
A közösségi szolgálat bevezetésre került a középiskolákban, így szervezetünk azonnal kifejlesztett tanár továbbképzési programot, illetve diákokat, szülőket felkészítő alkalmakat. Elindítottuk a hosszú távú önkéntes programjaink tudatos terjesztését a következő tématerületeken: színházi, múzeumi, kórházi, iskolai, multiplikátor és szomszédsági önkéntesség területén.

2011
2011 az Önkéntesség Európai Éve volt. 2011-ben beléptünk az Európai Önkéntes Centrum (CEV) tagjai közé, hogy európai szinten is bővítsük kapcsolatainkat, nemzetközi projektekhez adjuk tapasztalatainkat. Több határonátnyúló együttműködésben projektben vettünk részt. 2011-ben a Talentum Alapítvány akkreditált felnőttképzési intézménnyé vált, hogy az uniós projektekben levő képzéseknek megfelelő minőségi elvárásokat teljesítve továbbra is szolgáljuk a civilek és az önkéntesség fejlesztését.

2010
Az Európai Unió támogatásának köszönhetően, az országos Önindító program keretén belül megkaptuk a Csongrád Megyei Önkéntes Centrum címet, tevékenységünket megerősítettük a megyében. A projekt során megjelent kiadványok segítik a fogadó szervezetek önkéntesekkel való munkáját, valamint eligazítást nyújtanak leendő önkénteseknek a bekapcsolódás lépéseiről. Kifejlesztettük az önkénteseknek szóló akkreditált képzést.

2009
A Fiatalok Lendületben Program 1.2 ifjúsági kezdeményezésben a „Multiplikátorok felkészítése önkéntesség népszerűsítésére” nyertünk támogatást. Ennek keretében szakmai, módszertani anyagok kidolgozása, multiplikátorok toborzása, kiválasztása és szakmai felkészítése valósult meg. A program célja, hogy a multiplikátorokkal közösen kialakított óravázlatok alapján fiatalok tartsanak népszerűsítő órákat a helyi középiskolákban és felsőoktatási intézményekben.

2008
Az Önkéntes Központ Alapítvány létrehozta a hazai Önkéntes Központok Hálózatát (ÖKH), amelynek alapító tagjai voltunk. A hálózati működés eredményeként sokkal aktívabb kapcsolat alakult ki más Önkéntes Központokkal az ország területén. Közös minőségirányítási elveket fogalmaztunk meg és aláírtuk a hálózati együttműködést.

2007
Elsőként vettünk részt nemzetközi együttműödésben. A Youth program keretében a litván Patria Actio Catolica szervezettel (Kaunas) a fiatalok önkéntességre motiválásában dolgoztunk együtt, amely projekt címe: „Volunteering – sowed and picked up”. A projekt partnerségben megvalósult program Litvánia, Németország és Magyarország részvételével.

2006
A Talentum Alapítvány életében mérföldkövet jelentett, hogy 2006-ban megnyitottuk Csongrád megyére kiterjedő Minősített Önkéntes Központot, és több hazai önkéntes központtal hálózatban dolgozunk az önkéntesség kultúrájának terjesztésén.

2002
A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért nevű civil szervezetet 2002-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy a dél-alföldi régióban tevékenykedő önkéntesek munkáját segítse és támogassa képzésekkel, tanácsadással, illetve önkénteseknek és önkénteseket fogadó szervezeteknek biztosított szolgáltatásokkal.

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen