Bejelentkezés

Tevékenység

A Talentum Alapítvány tevékenységei:
1.    Önkéntes Központ Szeged/Csongrád Megyei Önkéntes Centrum
2.    Talentum Fejlesztő és Módszertani Központ
3.    Talentum Munkaerőpiaci Központ

Önkéntes Központ Szeged/Csongrád Megyei Önkéntes Centrum

1. ÖNKÉNTES KÖZVETÍTÉS
A központ feladata, hogy aki önkéntesen szeretne tenni valamit, könnyedén találjon az igényeinek megfelelő tevékenységet, és minél szélesebb kínálatból választhassa ki a neki legjobban megfelelő lehetőséget.
A regisztrált önkénteseket érdeklődésüknek megfelelően a kiválasztott fogadó szervezethez közvetíti az iroda, valamint nyomon követjük az önkéntesek és fogadószervezet között létrejött kapcsolatot mindkét partnerrel együttműködve.

Szándékunkban áll létrehozni honlapunkon egy elektronikus kereső adatbázist, amely még könnyebbé teszi az önkénteseket kereső szervezetek és az önkéntesek egymásra találását.

2. AZ ÖNKÉNTES KULTÚRA NÉPSZERŰSÍTÉSE
Önkéntességet népszerűsítő programok szervezése, illetve azokban való közreműködés. Folyamatos tájékoztatás a média számára, annak érdekében, hogy egyre többen tudjanak az önkéntesek és fogadó szervezeteik által megvalósított programok eredményeiről.

3. ÉRDEKKÉPVISELET
Az önkéntesek és az önkéntesség érdekeinek általános képviselete valamennyi releváns csoportnál és szervezetnél, melynek célja az önkéntes kultúra hazai helyzetének pozitív előmozdítása.

4. INFORMÁCIÓNYÚJTÁS, TANÁCSADÁS
Információ szolgáltatása és tanácsadása az önkéntességről általában, a helyi helyzetről, lehetőségekről. Az Önkéntes Központ Hálózat által tájékozódási lehetőségek az országos helyzetről, valamint az országos programokról.

5. KÉPZÉSI ALKALMAK SZERVEZÉSE ÖNKÉNTESEK ÉS FOGADÓSZERVEZETEK SZÁMÁRA
Az önkéntesek minél tudatosabb tevékenységének érdekében a központ képzési alkalmakat tart.
Az önkénteseket fogadni kívánó szervezetek számára önkéntes menedzsment képzési alkalmakat tartunk, melynek célja a civil szervezetek, intézmények szakmai felkészítése önkéntesek fogadására. A szervezetek speciális szolgáltatásainak ellátására a fogadószervezetek maguk szervezik meg a saját felkészítő alkalmaikat.

6. CSR TEVÉKENYSÉGEK, VÁLLALATI ÖNKÉNTES AKCIÓK SZERVEZÉSE

 

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen